Bådture og hajmøder

Bådtur på Hawaii

Hawaii er en ø-stat og kan derfor tilbyde nogle af de bedste bådture i verden. Det kan betyde at sejle rundt for at se de fantastiske seværdigheder langs kysten eller ude på havet. Såsom hvaler. Eller det kan betyde at forlade båden for et ægte hajmøde.

Adskillige af de store krydstogtskibe og hundredvis af små bådejere tilbyder ture omkring og mellem Hawaii, Oahu, Kauai og de andre øer. På turen kan cruiserne (som passagererne kaldes) nyde alle de bekvemmeligheder, skibene har at byde på. Og det er ikke så lidt.

Spil, underholdning og meget mere er tilgængeligt om bord. Men med de korte ture er der ingen, der har grund til at blive rastløs efter at komme i land igen. Et krydstogt kan være så kort som kun et par timer eller vare et par dage, når du bevæger dig rundt mellem de 8 store øer og nogle af de omkring 150 mindre, der udgør staten Hawaii.

Sejlskibe er en anden mulighed. Alt fra 14 fods joller til 60 fods yachter er tilgængelige for enkeltpersoner eller små og store grupper. Sejl omkring i den tropiske brise langs kysten. Tag ud på havet og se hvaler boltre sig med delfiner svømmende ved siden af. Få frokost og champagne før du langsom bevæger dig tilbage til øen.

Du kan gå om bord på alt fra Star of Honolulu med plads til 1500 passagerer til en 38 fod fiskebåd bygget til 6 personer. Andre bådejere tilbyder lignende ture eller aktiviteter, som de store selskaber ikke kan, som vandski eller speedbådræs. De tilbyder fisketure, snorkeldykkeri, dykning og ikke mindst hajmøder.

Forlad båden ned i vande beboet af Galapagos, Tiger, Sandbar og andre lokale hajarter. Galapagoshajen bliver over tre meter lang. Ikke noget man har lyst til at møde uden andet end en dykkermaske og våddragt.

Hajmøde arrangørerne udstyrer ikke bare kunderne med ekspertise, hvilket er meget nødvendigt, men også bure. Man glider ned i en kraftig metalkonstruktion, nogle af dem er beklædt med ¼ tomme plexiglas. Man kan komme meget tæt på, men stadig være fuldstændig beskyttet mod enhver handling hajen måtte beslutte at foretage.

Og de gør nøjagtig hvad de vil.

De fleste hajer er fredelige. Det meste af tiden. Selvom de ikke frygter mennesket og derfor ikke er bange for at komme nærmere, kan man aldrig forudsige, hvornår de beslutter, at du er deres næste måltid. Men disse bure sikrer, at det ikke kan ske. Forvent dog alligevel at mærke adrenalinen pumpe. At være få centimeter fra en hajs næse, eller tænder, er en skræmmende oplevelse for selv den meste eventyrlystne.

Men det er, trods alt, det det hele går ud på. Du får spændingen uden risikoen. Det er ikke en kombination, du kan forvente noget andet sted.

Nyd en hvilken som helst af de hundredvis af muligheder der er hos Hawaiis bådture eller krydstogtsskibe. Selv om du ikke ser en Great White, får du masser af spænding.