Dykkersteder

Dykning på Hawaii

Hawaii byder på nogle af verdens bedste dykkemuligheder. Den har alt fra et polynesisk paradis som Fiji kombineret med de mest moderne faciliteter og verdensklasse guider.

Takket være vande, der er varme året rundt, er det muligt at arrangere en dykning i Hawaii når som helst. Det gør det mere omkostningseffektivt at tage hertil end andre steder som Tahiti eller Australien. Selvom de også har et mildt klima varierer fly- og hoteludgifterne for meget efter årstiderne.

Men fordelene går langt længere end at spare et par kroner. Der er dykkesteder og typer, der ikke kan findes andre steder på jorden, inden for et lille område.

Oahu

Oahu har lavaformationer et stykke fra land med mange forskellige former for dyreliv. Der er bittesmå grotter, som de bor i. Man kan udforske den længe sammen med de grønne havskildpadder, som følger dig. Der er også mange sunkne fly og skibe, der vil give dykningen et interessant element.

Maui

En kort bådtur fra Mauis vestkyst er der flere gode steder. Molokini, Five Caves og Black Rock, for bare at nævne et par af dem, byder på dykning for alle grader af erfaring.

Kauai

Kauai, også kendt som Haveøen, er bedst i udenfor vintermånederne. De store dønninger om vinteren gør turen lidt for risikabel for alle andre end eksperterne. De har det også med at hvirvle bundfald op, hvilket gør sigtbarheden dårlig selv for de allermest eventyrlystne. Men resten af året byder nordkysten på nogle af de mest uberørte vande.

Ni’ihau

Et område 28 kilometer fra sydvestlige Kauai, der byder på dykkeområder, man ikke kan finde andre steder. Ni’ihaus vande indeholder buer, kæmpe pelagiske fisk og møder med munkesæler. På grund af afstanden og terrænet anbefales det ikke for nybegyndere. Men for de øvede er det værd at udforske.

Lanai

Lanai er mange dykkeres favorit. Både begyndere og erfarne. Lavaformationerne danner fascinerende spil med lys og skygge samtidig med at de er hjem for marinelivet. At sno sig gennem buer og tunneller eller langs de mange højderygge og over toppe giver en varietet, man ikke finder mange andre steder.

Molokai

Molokai byder på det længste klipperev i Hawaii. Sydsiden af øen er en stor, myldrende masse af interessant marineliv. Det er heller ikke så tæt pakket som mange af de mere kendte dykkersteder ved Hawaiis øer.

Hawaii

Så er der selvfølgelig også den store ø, Hawaii. En lang kystlinie giver utallige steder at udforske geologien undervands og det uendelige opbud af tropiske dyrearter. Nogle af de klareste vande har sigtbarhed helt ned til 30 meter. Cavern Point, Kailua Pier, Red Hill og mange andre steder langs Kona og Kohala kysterne byder på dykning for alle.

Beskyttet mod passatvindene af de høje bjerge bliver dykning så fredeligt, at du glemmer at du overhovedet er i nærheden af civilisation. Men alligevel kan du nyde godt af bekvemmeligheden af at dykke nær ved et stort befolkningsområde med hundredvis af butikker, guider og andre støtteforretninger.