Hawaiis akvarier

Maui Ocean Center

Maui Ocean Center er en af Hawaiis største vandudstillinger. På denne ø fuld af naturvidundere er det bestemt en stor bedrift. Centret er placeret i Maalaea Harbor Village på den sydvestlige kyst af Maui og tilbyder både indendørs og udendørs udstillinger. Begge er helt klart et besøg værd.

Gå gennem den 16 meter lange tunnel og se ind i den 2,5 millioner liter tank med lokale arter. Da dette er Maui, inkluderer det naturligvis masser af hajer. Inklusiv den kendte menneskeædende tigerhaj. Hajer virker ofte uforudsigelige. Men her svømmer de roligt rundt med Mahi Mahi og Spottet Eagle Rays, der deler tanken med dem.

Hvis du føler dig nervøs, tager du bare en tur på toppen for at se i hvilken som helst af de 40 tanke. Nyd de mange farverige væsener i tidevandspoolen. Eller besøg Turtle Lagoon og tilbring noget tid med Tropical Reefs havarter, der inkluderer levende svampe, anemoner, bløddyr og landets største samling af levende koral. Under opsyn kan du klappe en af søstjernerne eller søpindsvinene.

Tag en spadseretur og besøg Whale Discovery Centre for at se modellen af en pukkelhvalkalv, statens officielle havdyr, i fuld størrelse. De voksne er 13 meter i længde og vejer 40 ton. Se på informationsskiltet før du tager en hvalkiggertur ud ikke langt fra kysten. Hvalerne nyder en svømmetur gennem kanalerne, når de trækker fra deres polarområder for at avle om vinteren.

Gå ikke glip af en af de mange interaktive udstillinger i Marine Mammal Discover Center der har videooptagelser af munkesæler, delfiner og andre havarter fra Hawaii. Autoriserede dykkere kan endda komme ind i Open Ocean Exhibit til et levende hajmøde med over 20 hajer og adskillige pigrokker. Staben gør alt for at sikre, at det levende møde forbliver sådan.

Waikiki Aquarium

Bygget i 1904 er Waikiki Aquarium landets ældste offentlige akvarium. Det er placeret i Honolulu ikke langt fra Waikiki Beach og huser over 3000 organismer fra over 450 plante- og dyre-arter.

Stop op ved indgangen og brug noget tid på at undersøge Potters Angel , Yellow Tang og andre topiske fisk. Se nærmere på Longnose Hawkfish, der kun findes i vand dybere end 35 meter. Nyd den farverige koral, der findes i vandene kun få hundrede meter væk.

En udstilling, Edge of the Reef, viser fem forskellige klipperevsmiljøer, med den enorme forskel der kan være bare inden for denne ene type økosystem.

Den store hajtank her er også beboet af rokker og andre arter, der deler pladsen med nogle af Hawaiis mest berømte indbyggere. Kom om aftenen og få en dybdegående tur under Shark Nite eller Stingray Tracking programmerne.

Vandmandstanken huser usædvanlige arter fra saltvandssøerne nær Palau. Der er også Moon Jellies, Cassiopeia og mange andre af disse delikate, delvist gennemsigtige havdyr.

Gå ikke glip af at se en af de få Chambered Nautilus født i fangeskab, udstillet ikke langt væk. Det er en beboer fra de dybe have i Micronesien, der er blevet fundet i havet ved 460 meters dybde. Det er en fjern slægtning til blæksprutten og sjældent set i akvarier.

Nyd et af Hawaiis akvarier og opdag hvorfor naturvidunderne på denne østat nogen gange kun findes i en tank.