Honolulu Zoo og Panaewa Regnskov

Den startede som en bevilling af jorder, men Honolulu Zoo blev gradvist fyldt med dyr i det 20. århundrede af administratoren af Kapiolani Park. Den er vokset fra en lille samling med en abe, en bjørn og et par løver og byder nu på hundredvis af dyr, der både er lokale og eksotiske.

Der er over 20 hektarer med dyr i Waikiki i en af de mest usædvanlige Zoos i verden. Over 750.000 besøgende kommer hvert år og besøger dette sted nær Diamond Head for at nyde de omhyggeligt indsamlede dyrearter i et frodigt, tropisk miljø.

Kom ind og gå forbi Flamingo Pond. Længere nede ad stien findes nationalfuglen. En gås kaldet Nene. Til venstre er børnezooen, hvor de små fascineres af lamaerne.

Vilde løver går frit i et 5 hektar området kaldet African Savannah i omgivelser magen til San Diegos Wild Animal Park. Men i dette tilfælde er området frodigt og fyldt med kontraster, der ikke er i San Diegos støvede gruber. I samme område er der også mange forskellige arter fra Det Mørke Kontinent. Inklusiv Capuchinaber.

Der er også arter fra andre kontinenter. Udover Nene har Zooen også en Hawaiiansk gris og muflon får. Der er en myresluger og et dovendyr. I zooen kan man se de eksotiske Coatimundi fra Sydamerika. Og gå endelig ikke glib af den fantastiske Sumatra Tiger.

Mange af arterne ses bedst om aftenen. I det tilfælde har zooen et specielt program, der hedder Zoo by Twilight Tour. Der er også muligheden for familieovernatning som del af Snooze in the Park, der afholdes fredag og lørdag en gang om måneden.

Panaewa Rainforest Zoo

Hvis du befinder dig i Hilo og ønsker en særlig speciel zoo oplevelse besøg Panaewa Rainforest Zoo, der ligger i en ægte 8 hektar regnskov og som byder på en stor variation af arter.

Der er edderkoppeaber, en pygmæflodhest, en vandbøffel og meget mere. Dette tropiske paradis er et komfortabelt hjem for fugle. Der er gribbe, papegøjer og den officielle nationalfugl, den sjældne Nene gås.

Zooen er sammenlignet med visse andre lille, kun 150 dyr i alt, og inddelt i fascinerende små enklaver. Der er en afdeling med Colobus aber og en anden med en kæmpe myresluger. Lidt nede ad stien er der en Aldabra skildpadde. Sørg for ikke at gå glib af de fantastisk flotte påfugle, der bor ikke langt fra det store sommerfugleindelukke.

Men intet besøg er selvfølgelig komplet uden et besøg hos den sjældne hvide bengalske tiger ved navn Namaste. Denne indiske tiger blev doneret af sin ejer fra Las Vegas og dens navn betyder ’Aloha’.

Det er lige hvad du ser ved et besøg i en af Hawaiis fremragende zooloiske haver.