Kokee Naturhistoriske Museum

Sammenlignet med museer i London og New York er Kokee Naturhistoriske Museum på Kanuai, Hawaii lille. Men indenfor kan besøgende finde en forbavsende stor og detaljeret udstilling af områdets geologi, botanik, dyreliv og klima.

Vejrudstillingen alene er besøget værd. Den viser hvordan Mount Waialeale, der ligger tæt ved, får en af de største registrerede regnmængder i verden. De over 1500 centimer om året er en utrolig mængde, når man tager Oregons kyst, Amazon junglen og andre steder i verden, der med jævne mellemrum bliver gennemvædet. Men bjerget, der er 1570 meter højt, er ikke enormt efter visse standarder.

En anden fascinerende klimainformation om området, hvor museet er, udstilles også. Detaljer om orkanen Iniki i 1992 giver et godt overblik over, hvordan disse storme dannes og opløses.

Der er utallige udstillinger med øens lokale fugle sammen med udstillinger om Kauais højlandsskov. Nogle viser, hvordan de lokale gik på jagt og fiskede i de lokale vande i århundreder og hvordan disse traditioner har hængt fast ind i den moderne verden.

Turister kan se nogle af de interessante konkylier, der er karakteristiske for dette økosystem. Nær ved er der mange eksempler på Hawaiianske kulturgenstande af sten udskåret af de indfødte, århundreder før de første europæere kom.

Museet er en del af Kokee State Park og ligger i den ene ende af Waimea Canyon, ’Stillehavets Grand Canyon’, som Mark Twain kaldte den. Med en dybde på over 820 meter er det svært at være uenig med den berømte forfatter.

Museet har meget information om de mange stier i parken, der kan benyttes af både nybegyndere og øvede. Det er også mødested for de guidede sommerture, ledet af erfarne folk, som en del af parkens WonderWalks program.

Der er også kurvefletning og workshops om fremstilling af lei for dem, der er til det og som ønsker at lære Hawaiis traditioner. Kom i oktober og deltag i Emalani festivallen, med live musik og håndværksdemonstrationer i massevis.

Bliv til omkring frokosttid og se ’Queen Emma’ komme på hesteryg. Det er en symbolsk parade for den mægtige monarks store tur i 1871 med 100 af hendes venner og støtter. Brug så resten af eftermiddagen på at nyde synge – og hularitualerne.

Kig dig omkring og nyd synet af de mange vandfald i området, der besøges af over 100.000 om året. Udforsk noget af det lokale dyreliv når du kigger på klippeskrænterne af dette naturparadis.

Museets adresse er 3500 East Waimea Canyon Drive, Kekaha, Kauai. Kokee State Park ligger ved Mile Marker 15 på Hwy 550.