Cykelture på øerne

Cykelferie på Hawaii

Mange, der tager på ferie på Hawaii, er bare interesseret i at ligge på stranden og nyde solen. Der er intet galt i det. Men der er andre, der kommer til øerne for at prøve energiske aktiviteter i et miljø, der ikke kan findes andre steder.

Dykning, drageflyvning, klatring, vandreture og mere er alle populære her. Men få sportsorienterede feriegæster er så fanatiske med deres valgte sport som cyklister. Og, når man tager naturskønheden de kører gennem i betragtning, kan man dårligt bebrejde dem.

Cykling er så populært her, at en turist, der ikke ønsker at leje en cykel, kan købe en og sælge den uden problemer, når ferien er slut. Så der er ingen grund til brok over, at en lejecykel ikke er det perfekte valg.

Nyd en af Hawaiis 350 årlige solskinsdage. Og tag så en tur på en af de over 800 kilometer asfalterede veje. Kør gennem regnskove, gennem bjergpas eller endda langs kanten af en aktiv vulkan.

Ruterne er grundigt gennemgået, og meget brugt af cykeleksperter, der leder turen. Dette er ikke kun motionscyklister. De er rejsevante og entusiastiske cyklister. De giver dig en masse interessante oplysninger om området og lokalhistorien på vejen.

Forestil dig af mødes lige nord for Kona på en søndag morgen ved Waikoloa Beach Marriot på Kohala kysten. Og så af sted til Waimea for en tur ned ad den gamle scenariske bivej med solen over skulderen. På vejen kommer du over langstrakte bakker og får en fantastisk udsigt over Waipio Valley.

Stop og kig ned ad de 300 meter klipper. Kig ud og betragt den klare blå himmel og hvidtoppede bølger. Tag så af sted gennem et frodigt, tropisk paradis og nyd udsigten til en af øens spektakulære vandfald. Fortsæt ad vejene til Hawaiis store gårde mens du ser på et hav af sukkerrør. Rejs videre og kør gennem store papayaplantager.

Rejs op ad kysten til Hilo og afslut turen ved Hilo Hawaiian Hotel. Lej et værelse og nyd havudsigten over Hilo Bay om aftenen før du rejser tilbage om morgenen.

Der er ruter på adskillige af de store øer, der tilbyder ligeså dramatiske udsigter, ligeså spændende ture. Ønsker du en jævn, nem tur langs Oahus veje. Klaret. Eller du ønsker måske at få hjertet til virkelig at banke. Ikke bare fra udsigten, men også fra anstrengelserne. Kør op nær Haleakala Crater, gå videre og bo i en af hytterne i parken.

Se Akaka Falls ved Highway 19. eller nyd Lavs Coast of Puna nær Pahoa, ikke langt fra Hawaii Volcanoes National Park. Tag Old mamalahoa Highway til Honokaa. Få en bid brød ved Tex Drive In og fortsæt så.

Om du ønsker en kort, to timers tur eller en heldags maraton er der cykelture i Hawaii, der passer dig. Det er bare at hoppe op og komme af sted.