Hawaii og rejsen derhen – gode tips til planlægningen

Rejsen til Hawaii

Hawaii hører til blandt danskernes drømmedestinationer. Det er ikke så underligt taget øens mange vidunderlige naturområder i betragtning. Hawaii er et sandt paradis.

Du har nu også mulighed for at opleve den amerikanske delstat med byer som Honolulu, Hilo, Kailua, Kaneohe og mange flere. Du kan i samme ombæring besøge nogle af de omkringliggende øer. Maui og Oahu er nogle af de mest populære destinationer – her kan du forvente at opleve fantastiske sandstrande og bedårende natur.

I dag skal det hverken handle om seværdigheder, spisesteder eller hoteller. Det skal derimod handle om at planlægge selve flyrejsen. Det hjælper vi dig med, så du snart kan sætte kursen mod en af verdens flotteste øer. Er du klar til at få dit livs største oplevelse?

Sammenlign og find de bedste flytilbud

Hawaii er ikke en destination, man lige kommer til på et par timer. Den faktiske rejsetid kan variere meget, men du kan forvente, at rejsetiden ligger på mellem 20 og 28 timer inkl. mellemlandinger. Typisk skal man mellemlande minimum to gange for at nå frem til Hawaii. Rejseplanen kan for eksempel se således ud:

• Billund -> Paris -> Los Angeles -> Honolulu (24 timer og 49 minutter)
• Kastrup -> San Francisco -> Honolulu (19 timer og 13 minutter)

Du kan altså være heldig kun at mellemlande ét sted.

I din sammenligning af de forskellige flytilbud skal du tage højde for både priser og varighed. Man kan som regel spare mange penge ved at mellemlande to eller flere steder. Husk at medregne udgifter til lufthavnsparkering, mad og drikke m.v. i din sammenligning af de indhentede flytilbud.

For at spare penge vil det også være en fordel at være fleksibel. Det kan især være gunstigt at rejse uden for de officielle ferier – altså skolernes ferier. Udbud og efterspørgsel er nemlig med til at afgøre flypriserne.

Tænk mulige flyforsinkelser ind i planlægningen

Man kan ikke forudsige flyforsinkelser eller for den sags skyld gardere sig mod dem. Det bedste du kan gøre er at sætte dig ind i reglerne i henhold til EU-forordning 261/2004. Du behøver ikke at kende alle reglerne til punkt og prikke. Til gengæld skal du vide, hvornår man kan få erstatning på en flyrejse. Du kan ved at læse denne flyhjælp guide få stillet din eventuelle tvivl omkring flyforsinkelser.

At tænke mulige flyforsinkelser ind i planlægningen handler om, at du skal have en plan for, hvad du skal gøre, hvis der opstår en forsinkelse. Det vil i hvert fald være en fordel at have en nødplan. Dog er det selvfølgelig ikke jordens undergang at blive lidt forsinket, medmindre man altså misser sit forbindelsesfly e.l.