Hawaiis botaniske haver

Foster Botanical Gardens
Foster Botanical Gardens

Det kan måske virke lidt mærkeligt at besøge en botanisk have på Hawaii. Staten er jo, trods alt, én stor botanisk have. Men sagen er, at Hawaii er smuk, men også meget bebygget. Som et resultat af det er meget af naturen gennem generationer flyttet til beskyttede områder. Kort sagt. Den smukkeste flora findes somme tider i Hawaiis botaniske haver.

Foster Botanical Gardens

Foster Botanical Gardens er måske lille, kun lidt over 5 hektarer, men den er mægtig. Mægtig i at den har nogle af de ældste og fornemste af statens fremtrædende plantearter. Den er omringet af bymæssig bebyggelse, hvilket gør den nemt tilgængelig. På samme tid har den, som Hawaiis ældste botaniske have, nogle af de bedste eksemplarer.

Lyon Orchid Garden byder på en særligt god udstilling af blomster, arter man normalt forbinder med Hawaii. Det er ironisk, eftersom så meget af statens planteliv i virkeligheden blev importeret andre steder fra. Prehistoric Glen byder på primitive plantearter, der sjældent ses andre steder. Middle Terraces tilbyder helikoner, aroider og mere. Gå ikke glib af Main Terrace, der er fra havens begyndelse i 1853.

Foster Botanical Garden er placeret på 50 North Vineyard Blvd, Honolulu og er en af de ting, der bør ses.

Nani Mau Gardens

Ligger i Hilo på Big Island. Besøgende kan nyde 8 hektarer med vandfald, rolige stier og tusindvis af smukke plantearter.

Annual Garden huser 2,5 hektarer af et broget billede af haver. Rød Salvie står ved siden af North Island fyrretræ. Tæt ved finder man afrikanske tupilantræer og en bombax, hvis blomster åbner med farver og en lydelig lyd. Pua-kenikeni aromaen vil bringe minder om øens fineste blomsterkranse.

European Garden er en anden uventet overraskelse i dette tropiske paradis. Roserne på pavillonen inviterer dig til at sidde og nyde duften. Du vil få lyst til at spise af den store pomelo frugt, når du indånder aromaen fra de velduftende urter i nærheden.

Hawaii Tropical Botanical Garden

Haven er en del af den berømte Onomea Falls og ligger 13 kilometer nord for Hilo langs Scenic Route fra Onomea Bay. Ingefær og ananasplanter er kun to af de over 2000 arter der har hjemme i denne have. Den er omringet af frodig tropisk jungle og tilbyder komfortable stole og uforlignelige skuer og lugte.

Et højtliggende fortov giver en fantastisk udsigt over Kahalii Ravinge, der er fyldt med kæmpebambus, bananpalmer, orkideer og bregner. Langs Palm Vista Trail kan besøgende se nogle af de over 2000 palmearter. Inklusiv den hurtigvoksende Wanga fra Malaysia og arekapalmen med dens karakteristiske røde blade. Længere fremme er der en fin udsigt til et kæmpe Jackfruit træ med farvestrålende frugt over en halv meter lange.

Afslut besøget med at se Onomea Falls. Tre høje terrasser udgør en fremragende trappe for vandet, der strømmer mellem gigantiske palmer og bregner. Ved foden er der utallige lokaler arter af fisk og rejer.

Waimea Aboretum and Botanical Garden

Men prisen for største botaniske have går til Waumea Arboretum, også kendt som Waimea Valley Audubon Center. Den er på 40 hektarer og huser 36 store botaniske samlinger, der bliver besøgt af over 150.000 gæster hvert år.

Den er placeret på Oahus nordligste kyst og er en del af Waimea Falls Park. Vandfaldene er i sig selv spektakulære og haven er lige så spektakulær. Adskillige arter af lokal hibiscus deler plads med sjældne ørkenplanter. Erythrinatræet viser nogle af samlingens mange medicinale planter.

Tag ikke hjem uden at se et af de fantastiske klippedykkershows.

Hawaii har dusinvis af botaniske haver at vælge imellem. Eftersom et besøg til østaten ofte er motiveret i et ønske om at nyde dens naturskønhed, er der ikke noget at tabe.

Rejseforsikring til USA