Bishop Museet

Hawaii er bedst kendt for sine mange fremragende udendørsaktiviteter. I et naturligt paradis med fantastiske strande, imponerende vandfald og utrolige vulkaner kunne det næsten heller ikke være anderledes. Men den byder også på nogle virkelig gode museer. Et at de mest fremtrædende, som ville være grund nok til et besøg i enhver by, er Bishop Museum.

Museet ligger i Honolulu og alene grunden udenfor og bygningens facade er turen værd. En stor åben græsplæne fremhæver en 19. århundrede struktur, der minder om Natual History Museum i New York. Men de 15 meter høje palmer fortæller, at du ikke engang er i nærheden af Manhattan.

Det er bygget i 1889 og er arven efter en af datidens mest fremtrædende borgere, Charles Reed Bishop. Han ønskede at ære sin afdøde kone, Prinsesse Bernice Pauahi Bishop, der var medlem af den royale Kamehameha familie, ved at anlægge en bygning, der kunne gøre alle Hawaiianere stolte. Det begyndte med et par enkelte ting, hovedsagelig fra deres egen samling. Siden da er samlingen vokset til over 25 millioner genstande, der dækker Hawaiis arv og naturgoder.

Indenfor i den tre etager høje Hawaii Hall kan man for eksempel finde tusindvis af genstande, der viser øens unikke asiatiske, europæiske og amerikanske kultur. Den giver et fremragende billede af den ikke så fjerne historie, hvor Hawaii udviklede sig fra sine naturlige rødder til en moderne kultur.

Man kan samtidig finde tusindvis af objekter, der viser dette unikke lands rødder i Polynesia Hall. To etager med udstillinger viser objekter der repræsenterer polynesisk og micronesisk kultur, der påvirkede økæden.

Natural History Hall dækker mange af dyrene fra Hawaii. Andre museer i London og New York har helt sikkert et større udvalg. Men her er vægten lagt på de lokale dyr. Det giver museet et specielt kendetegn, der gør det turen værd af udforske. Sjældne fugle og insekter, der ikke kan findes andre steder er specielle højdepunkter.

Enhver der besøger museet, bør sørge for at se den moderniserede astronomi-afdeling, Jhamandas Watumull Planetarium. Her tilbydes der et udsyn over stjernehimlen, der ikke kanses andre steder.

En af de nyeste tilføjelser er Castle Building, der er bygget for at huse en evigt foranderlig samling af fascinerende genstande. Robotudstillingen vil henrykke små som store. Interaktive udstillinger om alt lige fra dinosaurer til rumforskning har været tilbudt tidligere. Kuratorernes innovation sikrer, at der er noget spændende at se, når du kommer på besøg.

Et nyligt tilbud, der ser ud til at blive permanent, beskriver i detaljer Prinsesse Bernice Pauahi Bishops liv. Der er dusinvis af ting fra hendes private samling udstillet.

Street View fra Bishop Museet på Hawaii